Saturday, January 23, 2010

:: SELAMAT DATANG KE MYSWEET CHOCOLATE HOMEPAGE ::

  • Mysweetchocolate83 sekarang berada di  No 1429 Taman Anggerik 6/14,Bandar Tenggara Kulai,Johor.
  • Segala bahan yang diperlukan untuk pembuatan coklat juga kami ada sediakan.
  • Kepada semua yang sudi mengunjungi blog saya,Jutaan Terima Kasih diucapkan.
  • Terima kasih.

:: OPENING SPECIAL PROMOTION ::



CHOCOLATE COUVERTURE(GRED A) 56pcs = RM90/-



CHOCOLATE COUVERTURE(GRED A) 46pcs= RM80/-

CHOCOLATE COUVERTURE(GRED A) 40pcs = RM70/-
Posted by Picasa


CHOCOLATE COUVERTURE(GRED  A) 24PCS   = RM40/-


CHOCOLATE COUVERTURE(GRED A) 20PCS = RM32/-



CHOCOLATE COURVERTURE(GRED A) 15PCS = RM24/-

CHOCOLATE COUVERTURE(GRED A) 25PCS = RM40/-(EXC BOX)



WHITE CHOCOLATE OREO (15pcs in the Box) = RM50/-



CHOCOLATE COUVERTURE(GRED A) 9pcs = RM15/-

Posted by Picasa

Friday, January 22, 2010

:: MY 1st PROJECT ::



Gift ni aku buat sempena hari bersejarah siti dan suami di Kuala Kangsar Perak.My 1st project originally aku buat sendiri dengan ribbon sekali..Whole night aku berjaga,alhamdulillah inilah hasilnya.




Posted by PicasaInilah aku dan  kekawan yang bertandang ke Perak.Seronok gile aku rasa sebab dah lama tak datang rumah orang kawin.Tapi aku tengah berdiet masa ni,so makan pun macam orang berpantang  =D,yang penting enjoy.Balik dari perak borong buah-buahan kat Tapah.

:: HOMEMADE CHOCOLATE ::



:: Homemade Chocolate,mudah dan ringkas.Dilakukan dirumah,tiada termometer atau air-cond diperlukan.::
:: SELAMAT MENCUBA ::

Posted by Picasa

:: CHOCOLATE AND ME ::



:: Aku dan Chocolate ::



Chocolate Couverture(Gred A) sebanyak 8800pcs ini diorder oleh Dr Idza untuk majlis perkahwinannya.Berbekalkan kesabaran dan kesungguhan yang maxima.Aku dan kak Ayu dapat menyiapkan order kurang dari 2minggu.Alhamdulillah..order's ready on the dot!Kepada Dr.Idza dan suami,Semoga berbahagia hingga ke ahkir hayat.Amin.



:: Pink Roses with Strawberry Filling ::
:: Shell Choc with Mocha Raisin Filling(My Fav) ::
:: Leaf Choc with Orange Filling ::
:: Snow Heart with Oreo Crumb Filling ::
Posted by Picasa

Thursday, January 21, 2010

DELIVERY

DELIVERIES CAN BE CONSIDERED WITH ARRANGEMENT AND ADDITIONAL CHARGES DEPEND ON LOCATION:-
  • Johor Bahru area RM25-RM50 ( Mengikut kawasan yang diminta )
  • Untuk Luar kawasan  = RM 30 - RM55 ( Mengikut berat dan Packaging )
 TERIMA KASIH

Monday, January 18, 2010

PAYMENT INSTRUCTION

  • Bagi Pelanggan yang ingin mengesahkan tempahan yang telah dibuat.Sila buat pembayaran deposit sebanyak 50% dari harga yang telah diorder sekurang-sekurangnya tiga hari sebelum tarikh tempahan.
  • Bank in Payment to:
    Name : JB Warna Warni Dunia Coklat 
  • MAYBANK Acc# :5513-4210-7479
  • Sila hantarkan bank statemant ke email saya nurhayat83@gmail.com selepas membuat pembayaran.

        TERIMA KASIH

CONTACT US

Anda boleh hubungi kami di :
  • Hp            : 012-7572664
  • Instagram : Ohcychocolate
  • Fb             : Siti Norhayati(Che Yatt Chocolate)
  • Walk in     : No 92 Jln Besar Taman Munsyi Ibrahim,81200 Johor Bahru 

Kelas Coklat , Bengkel Coklat di Taman Munsyi Ibrahim Johor Bahru




Kelas Coklat 
  1. Diajar cara-cara membuat filling 



2.Diajar cara-cara membuat coklat praline,kotak coklat dan coklat berhuruf menggunakan compound milk, white chocolate dengan teknik mewarna yang menarik dgn meletakkan aneka inti spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc



      4.Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dan lolly oreo bergambar dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..



      5.Diajar cara membuat coklat oreo berwarna bergambar juga coklat bar dengan balutan yang kemas & menarik




      6.Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul dan juga harga bagi setiap coklat yg dipelajari
      • Nota, Bekas coklat serta jamuan tengahari disediakan
      • Sila bawa apron sahaja
      • Terhad kepada 6 orang setiap kelas
      • Masa : 9am - 4pm ( atau sehingga selesai )
      • Kelas dibuka setiap hari
      • Bayaran RM 280.00 seorang
      • Pembayaran Deposit RM 100.00 ke MAYBANK JB Warna Warni Dunia Coklat  Acc# 551342-10-7479 untuk penetapan tarikh kelas.. CC kan details pembayaran ke nurhayat83@gmail.com atau whatsapp di 018-9894873 utk pengesahan. Baki bayaran RM 1800.00 semasa hadir kelas.
      • Alamat : No 92 Jalan Besar Taman Munsyi Ibrahim,Johor Bahru
      8.Dan yang paling penting anda gembira dengan hasil coklat buatan tangan anda sendiri & segala ilmu yang dikongsikan insya Allah











      Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke nurhayat83@gmail.com atau call saya di talian 012-7572664 atau whatsapp di 012 7572664.. TQ





      Name:



      Contact Number :




      Email Address:




      Address




      Class Date:





























      This contact form was created by Freedback.

      Sunday, January 17, 2010

      Terms & Conditions

      1. Tempahan hendaklah dibuat sekurang-kurangnya 5 hari sebelum tarikh pengambilan.
      2. Jika tempahan untuk majlis perkahwinan atau secara pukal dan banyak, anda hendaklah membuat tempahan sekurang-kurangnya sebulan sebelum majlis.
      3. Tempahan hendaklah disertakan dengan pembayaran separuh deposit untuk pengesahan order.
      4. Bagi tempahan secara online,anda dikehendaki membuat pembayaran sepenuhnya sebelum penghantaran dibuat.
      5. Pembayaran hendaklah dibuat ke akaun  CIMB under SITI NORHAYATI binti  MOHD SHAH dan detail pembayaran hendaklah di  email ke nurhayat83@gmail.com.






      Name:




      Contact Number :




      Email Address:




      Address:




      Order Date:




      Collection Date & Time:




      Type of Order:




      Boxes Size:




      Order Qty:




      Choco Type:




      Filling:




      Wordings:




      Special Instruction:







      This online form was provided by Freedback.

      ABOUT ME

      Nama : Siti Norhayati Mohd Shah

      Nama Panggilan : Che Yatt

      Tarikh Lahir : 12-12-1983

      Kelulusan : Diploma Sains Komputer di International Cybernatic College Cheras,Kuala Lumpur.
                         Pendidikan Khas Sekolah Agama Bandar Tenggara 1,Kulai Johor.

      Pengalaman : 2 1/2 tahun : Outlet In Charge di Polar Puff & Cakes Singapura
                             1 1/2tahun  : Asst Manager di Coffee Bean & Tea Leaf Singapura
                                 1/2tahun : Manager di Gloria Jean Coffees Plaza Angsana Johor Bahru
                             5 1/2tahun hingga hari ini : Menjadi Usahawan Coklat,,mempunyai kedai sendiri dan                                                                      mengajar lebih 1000 pelajar..

      Cita-Cita,Impian : Untuk menjadi Insan yang beriman,kaya dan berjaya dunia dan akhirat disamping membantu lebih ramai insan untuk sama-sama menuju kejayaan duniawi dan ukhrawi..Insya Allah aameen ....




      Mak adalah sumber Inspirasi yg tidak ternilai dalam kehidupan saya :") Terima kasih mak!!

       dan beliau adalah Kurnian dari Allah SWT yang cukup indah buat diri saya :")


      Siti Norhayati Mohd Shah,family and frenz call me Yati,Yatt or Siti.Anak ke-7 dari 9 orang adik beradik berasal dari Kulai Johor.Mempunyai Diploma dalam komputer sains tetapi mempunyai minat didalam bidang yang berbeza.Seorang yang sederhana,serious,sporty,homey person,sangat-sangat sukakan animal especially kucing dan kelajuan.

      Setelah tamat SPM berhijrah ke kuala lumpur,bekerja di Desatera sdn.bhd sebagai Food Service Asst selama 3 bulan dan Asst Cook (bukan memasak tetapi potong sayur (:)slama 3 bulan juga.Setelah itu melanjutkan pelajaran di Cybernetic College dan mengambil jurusan Komputer Sains selama 2 tahun 6 bulan(grad awal 1sem)tamat pengajian,lebih kurang 4 tahun di Kuala Lumpur saya berhijrah ke Singapura.

      Di Singapura,saya memberanikan diri pergi interview di beberapa company.Saya berjaya mendapat kerja di Polar Puff & Cakes Private Limited sbg Sales Asst di Changi General Hospital.Journey(Woodland ke CGH) selama 1 1/2hour dari rumah sangat-sangat meletihkan tetapi kerana minat,alhamdulillah saya tempuhi juga (:.Pada permulaan amat-amat mencabar keimanan dan kesabaran.Pengalaman yang mengerikan dilatih dibawah seorang nyonya yang kurang siuman agaknya sungguh menggugat ketabahan hati tetapi alhamdulillah setelah 3 bulan saya dilantik sebagai Store In Charge di outlet itu dan nyonya tersebut telah dibuang daerah dan dihantar ke outlet lain.Sangat memeningkan dan meletihkan,tiada pengalaman langsung,tiada training,tiada staff lama dan semuanya saya belajar dari mula dgn sendirinya.Mengenali ramai kawan baru dari kalangan staff nurse dan Doctor disitu menjadikan saya seronok.Pengalaman yang pahit pernah saya lalui di CGH,saya telah di ajak untuk masuk agama kristian.Alhamdulillah pada masa itu saya dan staff-staff saya hanya mampu mematikan diri kerana ditipu.Apa yang dimaklumkan tentang majlis tersebut berlainan dengan apa yang berlangsung.Kekurangan ilmu tentang agama menyebabkan seseorang itu dengan mudah terjerumus ke lembah songsang.Astaghfirullahalazim...

      Setelah 2 1/2yrs,saya berhenti dan mendapat kerja di Coffee Bean & Tea Leaf Terminal 3 Transit Changi Airport.Menjawat jawatan sebagai Barista selama 3 bulan dan dinaikkan pangkat sebagai Manager setelah diberi kepercayaan oleh Outlet Manager.Bekerja didalam line Food & Beverage sangat meletihkan lagi-lagi 3 shift tetapi kerana mempunyai bosses,staff,collugue dan customer dari pelbagai negara especially philipine,europe,australia dan Japan menyebabkan saya sangat-sangat-sangat seronok dan bahagia.Staff yang gila-gila especially made in china,cannot speak english at all,always make me angry and high blood.Ha ha,But one thing i love them so much cuz they very hard working,always want to learn,never say no and make me lough when i angry.Miss u all so much guys!!I learn a lot of thing at Coffee Bean especially from my Outlet Manager,He show me a good example and always gave me a support when i'm down dan di CBTL jugalah saya merasai dan kenal budaya diSingapura.Saya mengenali beberapa keluarga angkat yang sangat baik dan murah hati.Saya bersyukur kerana diberi peluang mengenali anda semua,Terima kasih.Berbalik ke cerita tadi,Terminal 3 is the best place i've been,the place is seriously like 5 star Hotel.After 1 and 1/2yrs dekat Coffee Bean,saya berhenti.Seriuosly saya memang taknak berhenti sebab saya suka sangat-sangat kerja di CBTL.It's hard to said.Masa hari terakhir saya kat CBTL,seriously saya menangis,sedih yang amat sangat.Apepun,saya perlu belajar dari kesilapan.

      After 4yrs saya di Singapura,saya balik ke kulai.For 1month i've stayed at home.After that i help my brother selling fish,It's very fun cuz a lot people to served.I do love business line so much.Seronok sebab mencabar dan buat anda berfikir apa yang akan dan telah berlaku,what do you need to do to get a good sales.It's a lots of fun.On March 09 i've joined Coffee House as Outlet In Charge...Sadly i'm quit after 4 month.I've brought my atitude n rules from singapore to that outlet but they can't accept it.It's because the way i've handle them to strict and hard to all the staff but for me work is work.A few from them have terminated by my big boss.Thank you so much for my big boss because trust and support me when i'm under pressure and thank you so much because gave me a good experienced as a owner on that outlet.Seriously it's not easy.

      Sejak Ramadhan lepas,saya joined akak saya dalam bidang membuat coklat di rumah,pada mulanya saya kurang berminat dan selepas mencubanya,ia amat menyeronokkan.Berpuluh ribu juga kami membuat praline sejak ramadhan lepas dan saya juga mempunyai mini shop untuk membeli barang² chocolate didalam rumah.Apabila sudah mempunyai keyakinan didalam bidang ini.Saya telah membuka sendiri di Taman Anggerik,Bandar Tenggara Johor,tempat kelahiran saya.Semua product tentang coklat saya cari serata Kuala Lumpur,Melaka,Johor Bahru dan Singapura dengan memandu sendiri.Alhamdulillah,walaupun pendapatan sekarang jauh berbeza dengan apa yang saya perolehi sebelum ini.Saya bersyukur kerana saya gembira dengan apa yang saya lakukan sekarang dan saya berharap ianya akan menjadi sessuatu yang lebih berkembang dan berjaya.Amin..