Sunday, March 28, 2010

UTM Skudai Konvokesyen



Utm Skudai konvokesyen karnival ini diberitahu last munite kepada saya.Walaupun saya buat kurang dari 10jam,Alhamdulillah hasilnya memuaskan (: Sambutan juga menggalakkan.Kepada adek² UTM Skudai dan pelanggan yang mengunjungi kedai saya,saya ucapkan ribuan terima kasih (:

 
Posted by Picasa

Special Gift (Hard Box Style)

 

 
Posted by Picasa

Special Gift (Soft Box Style)

 

 

 
Posted by Picasa

Variety Door Gift

 

 
Posted by Picasa

Tuesday, March 23, 2010

Chocolate Class on 14th March 2010



Kelas Coklat pada 14th March 2010 ini dihadiri oleh Angah dari Johor Bahru,yang disebelah itu anak lelaki Angah,Shafiq.Malu² kucing pada mulanya tetapi mahu.hehehe.Seronok melayan teletah shafiq yang suka bercakap dan kata shafiq dier ingin menjual coklat di Sekolah.



Angah dengan tekun menuangkan chocolate kedalam mold yang disediakan.Pada awalnya mmg agak kekok tapi kalau rajin dipraktikkan dirumah insyaAllah.Boleh tahan juga hasil kerja tangan Angah.Layan gambarnya.Terima kasih dan selamat maju jaya diucapkan (:

Posted by Picasa

Mini Chocolate Cakes



Mini Chocolate Cakes yang comel ini saya buat untuk budak² sekolah yang menjadi regular customer sejak awal pembabitan saya didalam dunia perniagaan coklatni.Rasa seronok dan bahagia bila tengok mereka sukakannya.Idea ni keluar masa Kak Ieja datang untuk minta 'deco'kan cakenya (:




Ini antara cake² yang Kak Ieja minta untuk didecokan.Thank you Kak Ieja kerana men'support' yati selama ni.

My 1st Miney Mouse Chocolate Cake.



Miney Mouse Chocolate Cake ini saya buat khas untuk Ain's Birthday pada 18th March 2010.Chocolate cake ini totally saya buat dari cake,deco dan box'nya sekali.Alhamdulillah,syukur kehadrat ilahi kerana cubaan pertama sangat memberangsangkan.

To My Niece NurAin,Wishing u Happy Birthday and be a good girl,study smart and may Allah swt sentiasa merahmatai dirimu.Amin 

Angah Ordered



Wedding Gift berbentuk Bookstyle ini ordernya datang dari Angah daripada Johor Bahru.Pasangan pengantin order untuk kawannya katanya.Semoga berpuashati dengan ordernya dan terima kasih diucapkan (:
Posted by Picasa

Special Gift



Real Chocolate ini saya buat untuk yang teristimewa.Insan yang memberi saya peransang dan nasihat untuk menghadapi segala cubaan dan dugaan yang mendatang.Terima kasih diucapkan dan semoga budi baik dan prihatin kalian hanya Allah s.w.t yang dapat membalasnya.

Posted by Picasa

Variety Boxes



Banyak tak kotak (: ? erm..kesemua kotak² yang saya buat show dirumah ini saya dapat dari merata kedai di Kuala Lumpur dan Johor Bahru,belum yang belum lipat didalam bilik.Jika ada sesiapa yang berminat untuk membeli kotak kosong pun dialu²kan jemput datang kerumah (:



Ini antara decoration yang saya ada buat untuk Real Chocolate @ Chocolate Gred A @ Couverture Chocolate.Semalaman juga kerja men'deco' dilakukan.Walaupun agak letih tetapi seronok apabila melihat hasilnya. 

Monday, March 22, 2010

Kak Diana Ordered



Order ini datangnya dari Kak Diana,Ordernyer pukul12am..Saya start 2am selesai pada pukul 3pm untuk menyiapka100pcs of lollychoczs.Alhamdulillah,dengan bantuan kak ayu dalam packaging,siap jugak lollychocz Kak diana pada pukul 8pm.Cayok² yatt!



Inilah hasil kerja tanganku selama 11jam aku mengadap Lollychocz ni (:

Posted by Picasa

Monday, March 8, 2010

Ordered on 27th Feb 2010



Order ini datangnya dari Kak Ieja dari area Taman Anggerik.Harini Kak Ana bilang dekat dia,esoknya dia dah nak order,Excited sungguh tapi seronok deal dengan Kak ieja sebab perangai gila²nya.Banya juga dia order 30 pre-pack Chochz Plain,30 pre-pack Chochz w/deco,30 pre-pack mix nut,10 pre-pack gred A chochzs , 30pcs Heart Lollychochz ,30pcs Animal Lollychochzs and 30pcs Roses Lollychochzs.Kak ieja kata nak promosi di kilang katanya. 


Hanya gambar² ini yg sempat diambil,almaklumlah buat seorang dari malam hingga ke pagi,Nasib baikla Kak Ana buatkan Kopi 'O' baik punya bile dah lewat malam.Tq Sisiter.Tapi kerana minat dan kemahuan,Alhamdulillah siap juga ordernyer.Kepada Kak Ieja terima kasih diatas kesudian mempromosikan chocolate yati.Semoga perkenalan ini membawa pertunjuk yang baik dari Allah s.w.t.Amin

Ini pula Last Munite order dari Mak Andak,Harini ini order esoknya siap.he he..Kelakar pun ada sebab ini My 1st time men'deco' cake order dari customer.Apepun yati seronok sangat sebab dah tahu bidang sebenar yang benar² saya minati.Cuma perlu ambil course untuk tingkatkan pengetahuan dalam bidang ini.Terima kasih diucapkan sebab Mak Andak beri kepercayaan kepada saya untuk mendeco cake-nyer dan di harap Mak Andak berpuashati dengan ordernya.
"Dalam hati-masa hantar cake tukan,macammanala reaksi Mak Andak yer.Syukur Alhamdulillah-Positif (:"

Saturday, March 6, 2010

Ordered on 27th Feb 2010



Special Gift yang berbentuk "Bookstyle Hard Box" ini order dari Kak ngah dari JB.Special Gift ini diorder untuk dihadiahkan kepada kawannya sempena hari bahagianya.Terima kasih diucapkan dan semoga Kak Ngah berpuashati dengan order yang diterima.

Posted by Picasa

Ordered on 25th Feb 2010



Special Gift Order ini daripada Zainol dari Senai untuk dihadiahkan kepada kawannya dihari perkahwinannya.Terima kasih diucapkan dan semoga Zainol berpuas hati dengan order yang diterima. 
Posted by Picasa

Ordered on 23rd Feb 2010

Order ini datang dari Abang Zali dari Senai.Abang zali minta coklat macam² filling katanya.Terima kasih dan semoga berpuashati dengan coklatnya (: 

Chocolate Class on 19th Feb 2010



Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi kerana dengan izinNya kelas coklat telah bermula di area Johor.1st Student saya ni dua sahabat baik yang berasal dari Felda Lok Heng Kota Tinggi.Kak Mieza & Kak Mayzie ni bukan calang² orangnye,dua² berkerjaya.Kak Mayzie pada mulanya hanya berniat untuk menemani tetapi apabila melihat kami memulakan kelas,dia seronok untuk join sekali kelas saya.



Sungguh² nampaknya akak² kita belajar ye,kedua²nya punya bakat dan kesungguhan yang tersendiri.



Inilah hasil yang memuaskan dari kedua² kakak kita.Terima kasih yati ucapkan,Semoga apa yang dipelajari dapat dipraktikkan dirumah dan kalau berminat boleh jadikan sebagai kerja sampingan atau door gift untuk hari bahagia (:

Erm...Special menu for lunch ini telah disediakan oleh Kak Ana saya.Sesungguhnya pedas tapi meletup gitu.Terima kasih kepada kakak saya yang banyak membantu saya didalam menguruskan perniagaan ini.Love u sis and Thank you so much for your supported.